Meivakantie 2024

Ook in de meivakantie staan er weer wat leuke activiteiten op het programma voor kinderen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via het formulier onderaan deze pagina. Alle activiteiten worden professioneel begeleid door Praktijk LenteZon en het team van All Senses.

 

Ons programma Beleef-de-Stal&Versterk jezelf is heel populair. Het is de unieke combinatie van de dieren, de relaxte locatie en onze fijne werkmethode die maakt dat kinderen zich goed voelen bij ons. Wanneer je je goed en ontspannen voelt is er ruimte voor groei en ontwikkeling op gebieden die in het dagelijks leven wat moeizaam verlopen. Die ervaringen nemen de kinderen mee naar huis en vormen bouwstenen en herinneringen voor de rest van hun leven.

In de meivakantie geven we kinderen de gelegenheid een stuk uit ons programma te komen beleven. Hieronder kun je lezen hoe dit eruit ziet.

Noa met Diva en Flynn

Donderdag

Beleef-de-stal MIDI-editie 11.00-13.00 (kids 8 t/m10jaar)

Op donderdag zijn er 2 edities van Beleef-de-Stal. We beginnen met de midi-editie voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Zij zijn van harte welkom om het stalleven met ons mee te beleven. Natuurlijk staat plezier maken centraal maar er is extra aandacht voor sociaal-emotionele thema’s. Ons originele programma bestaat uit 5 sessies en de kinderen die aan deze editie meedoen krijgen ook echt een sessie uit het originele programma. Natuurlijk is het vakantie en zorgen we voor iets lekkers te eten en drinken voor de kinderen. Tijdens de 2 uur gaan we het eerste uur vooral aan de slag met klusjes op stal. Dit doen we samen en met aandacht voor ieder kind. Samenwerken, emoties bij jezelf herkennen, om hulp vragen, grenzen stellen, iemand helpen, voor jezelf opkomen, keuzes maken, het komt allemaal voorbij!

Het tweede uur gaan we aan de slag met de paarden. Door het doen van leuke activiteiten met de paarden (naast de paarden) leren de kinderen nog meer over zichzelf en over de ander. Dit alles in een emotioneel veilige omgeving en onder professionele begeleiding. Na deze 2 uur gaan de kinderen enthousiast, voldaan en heerlijk ontspannen naar huis.

 • Voor wie: kinderen van 8 t/m 10
 • Tijd: van 11.00-13.00
 • Kosten: 37,50 euro
 • Maximaal 6 kinderen

Beleef-de-stal MAXI-editie 14.00-16.00 (kids 11 t/m15 jaar)

Om 14.00 is het tijd voor de grotere kinderen. Ook zij zijn van harte welkom om het stalleven met ons mee te beleven. Natuurlijk staat plezier maken centraal maar er is extra aandacht voor sociaal-emotionele thema’s. Ons originele programma bestaat uit 5 sessies en de kinderen die aan deze editie meedoen krijgen ook echt een sessie uit het originele programma. Natuurlijk is het vakantie en zorgen we voor iets lekkers te eten en drinken voor de kinderen. Tijdens de 2 uur gaan we het eerste uur vooral aan de slag met klusjes op stal. Dit doen we samen en met aandacht voor ieder kind. Samenwerken, emoties bij jezelf herkennen, om hulp vragen, grenzen stellen, iemand helpen, voor jezelf opkomen, keuzes maken, het komt allemaal voorbij!

Het tweede uur gaan we aan de slag met de paarden. Door het doen van leuke activiteiten met de paarden (naast de paarden) leren de kinderen nog meer over zichzelf en over de ander. Dit alles in een emotioneel veilige omgeving en onder professionele begeleiding. Na deze 2 uur gaan de kinderen enthousiast, voldaan en heerlijk ontspannen naar huis.

 • Voor wie: kinderen van 11 t/m 15
 • Tijd: van 14.00-16.00
 • Kosten: 37,50 euro
 • Maximaal 6 kinderen

 

Vrijdagen

Lucky You! 10.30-13.00 (kids 7-14 jaar)

Na het succes van de voorjaarsvakantie gaan we op vrijdag 6 mei weer ons geluk zoeken en vinden met en zonder de paarden. Ieder kind maakt zijn of haar eigen geluk-vanger.

Tijdens het versieren van een echt hoefijzer (met stickers, kralen, veren en ander leuks) lezen en leren de kinderen onder begeleiding uit het boek van Laura Langens: Droomvangen.

Als je iets echt wilt dan kan alles! Het geluk naar je toe brengen!

Magisch en zo mooi om kinderen op deze manier te leren dat ze groots mogen denken en grenzeloos mogen dromen. Alles kan, als je er maar zelf in gelooft!

Na het maken van de geluk-vanger zoeken we daarna ons geluk in een spelcircuit met de paarden. Ringwerpen, slalommen, hindernissen… de kinderen gaan de uitdaging aan naast en op het paard.

Natuurlijk kan er ook geknuffeld worden met de andere dieren op stal. We eindigen met modern koekhappen vanaf het paard (met lekkere donuts!)

De kinderen gaan gelukzalig naar huis met aandenkens aan hun gevangen geluk tijdens deze heerlijke ochtend.

 • Voor wie: kinderen van 7-14 jaar
 • Tijd: 10.30-13.00
 • Kosten: 40 euro
 • Maximaal 8 kinderen

Beleef-de-Stal de MINI-editie 14.00-15.15 (vol)

Op vrijdag eindigen we de dag met een editie voor de allerkleinsten. De mini’s zijn hier welkom om het stalleven met ons mee te beleven. We gaan de dieren verzorgen en natuurlijk een heleboel met ze knuffelen. De kippen, cavia’s, konijnen en uiteraard de pony’s staan klaar om lekker vertroeteld te worden. Voor wie wil is er ook ruimte om een pony-ritje te maken. Het is natuurlijk vakantie dus iets lekkers staat ook zeker op het programma. We maken foto’s en die worden digitaal verstuurd. We kijken er nu al naar uit!

 • Voor wie: kinderen van 5 t/m 7
 • Tijd: 14.00-15.15
 • Kosten: 22,50 euro
 • Maximaal 6 kinderen

 

Geluksvanger maken

Zaterdagen

Beleef-de-ponykamp-dag Van 10.00-14.00 voor kinderen van 7t/m10 jaar 

Ben jij tussen de 7 en 10 en wil jij je 4 uur lang op een heus ponykamp wanen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

We gaan zien en ervaren wat de dieren nodig hebben aan verzorging op een dag en we bouwen samen met de paarden een feestje. Paarden borstelen, vlechten, spelletjes in de bak, samen lunchen, plezier maken, activiteiten op en naast het paard… het komt allemaal voorbij! Kom jij deze heerlijke ponykamp-dag met ons mee beleven? Geef je dan snel op want we hebben maar 8 plekken vrij!

 • Voor wie: kinderen van 7t/m10 jaar
 • Tijd: 10.00-14.00
 • Kosten: 47,50 euro
 • Maximaal 8 kinderen

Beleef-de-ponykamp-avond van 16.00-21.00 voor kinderen van 11t/m15 jaar

Ben jij tussen de 11 en de 16 en wil jij weten hoe het voelt om een middag/avond op ponykamp te zijn? Geef je dan gezellig op!

We gaan s middags aan de slag met de paarden. ’s Avonds eten we patat en na het eten gaan gezellig rond het kampvuur met elkaar. Onder het genot van marshmallows vertellen we verhalen rond het vuur, spelen we spelletjes en zorgen we voor heel veel gezelligheid!

Tussen alle activiteiten door is er ruimte om lekker te knuffelen met onze kleine en grote dieren op stal. Het wordt een avond om nooit te vergeten.

 • Voor wie: kinderen van 11 t/m 15 jaar
 • Tijd: 16.00-21.00
 • Kosten: 57,50 euro
 • Maximaal 8 kinderen