De praktijk heeft 2 locaties

De praktijk heeft de beschikking over 2 locaties!

In overleg bekijken we welke locatie passend en beschikbaar is en of er een dier(en) aanwezig zijn.

Het is altijd mijn wens geweest om ook buiten te kunnen werken met kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen in een mooie groene omgeving in aanwezigheid van en in de energie van dieren. Er is een prachtig plekje op mijn pad gekomen op de grens Sassenheim/Voorhout, naast een fijne binnen locatie in Warmond op de grens met het mooie Sassenheim waar de spelkamer gevestigd is. En ook daar heb ik de beschikking over een buitenruimte voor de natuurcoaching, waar ook mijn hond Bliss te vinden is.

 

De binnenlocatie (tevens postadres)

Deze locatie is gevestigd op:

Oosteinde 34, 2361 HE Warmond (op de grens met Sassenheim, naast Motel vd Valk Sassenheim)

Let op: Je komt binnen in de fysiotherapie praktijkruimte van Medical Move. Daar kun je je melden. Mocht er niemand zijn, neem dan plaats in de wachtruimte beneden. Mijn praktijkruimte is boven. Ik kom naar jullie toe. Wees welkom!

Je kunt hier ook mijn co-therapeut Bliss (een lieve, rustige Golden Retriever) tegenkomen. We overleggen altijd even van te voren of zij  wel / niet aanwezig is. Kinderen vinden het altijd heel gezellig, wanneer ze aanwezig is!

Onze buitenlocatie

De buitenlocatie van Praktijk LenteZon is gevestigd op de Oude Herenweg 1 in Voorhout. Op deze locatie werk ik samen met Linda en Beau van All Senses PaardenCoaching. Op deze vriendelijke, groene en kleinschalige locatie leven paardjes, konijnen, cavia’s en kippen. De paardjes leven buiten met schuilmogelijkheden, 24 uur per dag beschikking over ruwvoer, vriendjes om mee te spelen en heel veel liefde van de mens. We hebben hier een heuse pipowagen als kantoor!

Een heerlijke plek waar je direct tot ontspanning komt.

Op locatie wonen de volgende paardjes:

Black Jack

Fenix

Flynn

Noa met Diva en Flynn

Diva

Naast de paarden zijn er nog meer dieren

Fluffy & Pluisje

Fluf en Pluisje

Mister Misty

Kippie, Kwebbel & Sientje

Blissy

Bliss op de Veluwe

Molly, Sammy, Lizzy en Lila

Goed om te weten over paarden en weersomstandigheden:

Paarden kunnen zich goed aanpassen aan de weersomstandigheden. Zeker nu er sinds jaren weer echt winterweer komt, is er bij velen bezorgdheid over paarden die niet op stal gehouden worden.

Maar wist je dat:

  • Een paard het bij -40C pas een beetje koud gaat krijgen, mits ze hebben kunnen wennen aan het buiten zijn. Hoe kan dat? De vacht is uniek, waardoor er een waterafstotende dikke winterjas ontstaat. De benen hebben weinig doorbloeding nodig, waardoor er ook weinig afkoeling plaatsvindt.
  • Een paard dient bij koude wel goede beschikking te hebben over goed ruwvoer, bv hooi. De vertering hiervan zorgt niet alleen voor energie voor de stofwisseling maar ook voor warmte die vrijkomt bij de vertering. Wist u dat een paard zich het meest comfortabel voelt bij een omgevingstemperatuur tussen de -7C en +10C! Mits ze zich daar op een eigen manier aan hebben kunnen aanpassen. Als het paard bijvoorbeeld geschoren is zullen wij voor een winterjas moeten zorgen.
  • Beschutting (bomen of schuur) is wel zo prettig, echter ook al is die aanwezig zal je zien dat paarden eerder bij heel warm weer de schaduw hiervan gaan opzoeken dan bij regenachtig of koud weer hiervan gebruik maken.

Belangrijk is dus voldoende beschikking over ruwvoer, drinkwater en aandacht van soortgenoten en van mensen!