De praktijk heeft 2 locaties

De praktijk heeft de beschikking over 2 locaties!

In overleg bekijken we welke locatie passend en beschikbaar is en of er een dier(en) aanwezig zijn.

Het is altijd mijn wens geweest om ook buiten te kunnen werken met kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen in een mooie groene omgeving in aanwezigheid van en in de energie van dieren. Er is een prachtig plekje op mijn pad gekomen op de grens Sassenheim/Voorhout, naast een fijne binnen locatie in Sassenheim waar de spelkamer gevestigd is.

 

De binnenlocatie (tevens postadres)

Deze locatie is gevestigd op:

Vijfmeiweg 20 in Sassenheim

2172 VL Sassenheim

Let op: dit is de ingang van de diëtiste. Mijn ingang zit aan de achterkant (de oude yoga-studio).  Je parkeert je auto en/of fiets op de Vijfmeiweg. Dan loop je, rechts naast Sante (de verloskundige), de poort door. Aan het eind van de poort ga je naar links. Je loopt helemaal door naar achteren. Onder de carpoort, achterin links is de ingang van mijn praktijk (groene deur met glas), daar hangt ook mijn bordje. Klop maar even, dan kom ik naar je toe. Wees welkom!

Je kunt hier ook mijn co-therapeut Bliss (een lieve, rustige Golden Retriever) tegenkomen. We overleggen altijd even van te voren of zij  wel / niet aanwezig is. Kinderen vinden het altijd heel gezellig, wanneer ze aanwezig is!

Onze buitenlocatie

De buitenlocatie van Praktijk LenteZon is gevestigd op de Oude Herenweg 1 in Voorhout. Op deze locatie werk ik samen met Linda en Beau van All Senses Paard&Coaching. Op deze vriendelijke, groene en kleinschalige locatie leven paardjes, konijnen, cavia’s en kippen. De paardjes leven buiten met schuilmogelijkheden, 24 uur per dag beschikking over ruwvoer, vriendjes om mee te spelen en heel veel liefde van de mens. We hebben hier een heuse pipowagen als kantoor!

Een heerlijke plek waar je direct tot ontspanning komt.

Op locatie wonen de volgende paardjes:

Black Jack

Fenix

Flynn

Noa met Diva en Flynn

Diva

Naast de paarden zijn er nog meer dieren

Fluffy & Pluisje

Fluf en Pluisje

Mister Misty

Kippie, Kwebbel & Sientje

Blissy

Bliss op de Veluwe

Molly, Sammy, Lizzy en Lila

Goed om te weten over paarden en weersomstandigheden:

Paarden kunnen zich goed aanpassen aan de weersomstandigheden. Zeker nu er sinds jaren weer echt winterweer komt, is er bij velen bezorgdheid over paarden die niet op stal gehouden worden.

Maar wist je dat:

  • Een paard het bij -40C pas een beetje koud gaat krijgen, mits ze hebben kunnen wennen aan het buiten zijn. Hoe kan dat? De vacht is uniek, waardoor er een waterafstotende dikke winterjas ontstaat. De benen hebben weinig doorbloeding nodig, waardoor er ook weinig afkoeling plaatsvindt.
  • Een paard dient bij koude wel goede beschikking te hebben over goed ruwvoer, bv hooi. De vertering hiervan zorgt niet alleen voor energie voor de stofwisseling maar ook voor warmte die vrijkomt bij de vertering. Wist u dat een paard zich het meest comfortabel voelt bij een omgevingstemperatuur tussen de -7C en +10C! Mits ze zich daar op een eigen manier aan hebben kunnen aanpassen. Als het paard bijvoorbeeld geschoren is zullen wij voor een winterjas moeten zorgen.
  • Beschutting (bomen of schuur) is wel zo prettig, echter ook al is die aanwezig zal je zien dat paarden eerder bij heel warm weer de schaduw hiervan gaan opzoeken dan bij regenachtig of koud weer hiervan gebruik maken.

Belangrijk is dus voldoende beschikking over ruwvoer, drinkwater en aandacht van soortgenoten en van mensen!