Over Bianca

Wat leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben Bianca (1977) en naast (kinder)therapeute en eigenaar van praktijk LenteZon, ben ik de trotse moeder van 2 prachtige opgroeiende kinderen. Samen met mijn man en kinderen zorgen wij voor onze dieren in huis: onze Golden Retriever, een leuke parkiet, een baardagaam, vissen en 2 konijnen. Mijn hele leven lang heb ik honden gehad. Wat heb ik altijd genoten van werken, spelen en samenzijn met onze hond(en): gehoorzaamheidstrainingen, jachttrainingen en sport & spel.

Wat vond ik het bijzonder om moeder te mogen worden. Mijn kinderen laten mij zien wat belangrijk is in het leven en laten me zoeken naar de juiste balans. Kinderen brengen zoveel moois, maar ook zorgen en twijfels. Het is belangrijk hen en jezelf als ouder/verzorger in hun kracht te zetten!

Mijn expertise en hart liggen op het gebied van hooggevoeligheid, (enkelvoudig) trauma, rouw en verlies en ziekte binnen het gezin. Ik zet mij graag in, zodat kinderen, jongeren en volwassenen weer vertrouwen krijgen in zichzelf en in de wereld om hen heen. Ik doe dit werk met veel passie en plezier! Collega’s, familie en cliënten beschrijven mij als een lief, betrokken persoon met een positieve mindset, flexibel, rustig, sensitief en een groot hart voor anderen.

Ik werk inmiddels ruim 20 jaar met kinderen en jongeren binnen een grote instelling voor jeugdhulpverlening. Ik heb op verschillende plekken gewerkt als ouder-kind-gezinsbegeleider, pedagogisch medewerker, SOVA trainer, co-therapeute, ambulant hulpverlener en alweer bijna 15 jaar als speltherapeute voor kinderen met medische gerelateerde problematiek. Naast het werken in een grote instelling heb ik altijd de wens voor een eigen praktijk gehad. Ik wil kinderen/jongeren en hun ouders in een kleinschalige, laagdrempelige setting, dicht bij de natuur en liefst in de energie van dieren ondersteunen en in hun ontwikkeling verder helpen.

Samen werken met dieren én in de energie van dieren is voor mij zo’n verrijking en groot geluk. Het maakt mijn werk nog zoveel mooier. Mens en dier zijn naar mijn idee zo verbonden. Dieren zijn zo puur, eerlijk en direct en laten ons zoveel zien door gevoelens te spiegelen. Daarnaast zie en ervaar ik keer op keer de invloed van dieren op het verlagen van ons stressniveau. Alleen al aaien en kijken doet zoveel op lichamelijk en mentaal vlak. Uit onderzoek blijkt dat vriendelijke dieren helpen om het oxytocinesysteem te activeren, dat stress verlagend werkt. Iets doen voor of met een hond, paard of ander dier werkt eveneens motiverend.

Mijn passie en liefde voor essentiële oliën tonen zich ook binnen mijn praktijk. Deze krachtpatsers uit de natuur worden dan ook vaak ondersteunend ingezet.

In mijn eigen praktijk kan ik mijn ideeën en werkwijze uitvoeren op een manier die bij mij past. En dat geeft energie! Gevoelens staan centraal en alles wat en wie daarbij hoort.

Gezinnen mogen in mijn praktijk altijd rekenen op mijn luisterend oor, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid én betrokkenheid. Mijn doel daarbij is dat kinderen en hun opvoeders na een therapietraject weer het gevoel hebben samen verder te kunnen. Daarom bied ik kinderen en jongeren binnen praktijk LenteZon een veilige plek, waar zij zichzelf kunnen zijn en waar zij hun gedachten en gevoelens kunnen uiten. Daarnaast geef ik ouders / opvoeders de ondersteuning die zij nodig hebben en werk ik nauw met hen samen in het belang van hun kind.  

Inmiddels heb ik een mooi aanbod binnen mijn praktijk en kan ik dit bieden in een fijne omgeving, zowel binnen als buiten, dicht bij de natuur. Met veel lieve dieren om mij heen als co-therapeuten.

Mijn wens is dat kinderen gezond & gelukkig groot groeien! En dat er veel "positieve weerberichtjes" in jullie gezin mogen zijn, dat de LenteZon mag schijnen!